Verwacht: januari 2021
Heeft u last van overgewicht of weegt u juist te weinig? Als ervaringsdeskundige en gewichtsconsulente kan ik u helpen. Met het beproefde 1 op 1 Dieet van Cambridge Weight Plan of met een voedingsadvies zonder maaltijdvervangers zorgen we er samen voor dat u weer op gewicht komt. Als de oorzaak dieper ligt, pas ik hypnotherapie toe. Deze behandeling is ook zeer succesvol als u wilt stoppen met roken.
Goed om te weten: ik werk samen met niet-rokerscentrum.nl.

Anita Kooijmans

Anita Kooijmans

Vijf vragen over 1 op 1 Dieet en Hypnoplaza

Ben je zelf veel afgevallen met het 1 op 1 Dieet?
“Ja, ik woog zo’n 105 kilo toen ik aan het programma begon. Nu ben ik stukken lichter en is mijn gewicht stabiel. Ik was zo enthousiast dat ik anderen wilde helpen met afvallen. Vrij snel daarna ben ik gestart met mijn praktijk.”

Daarna heb je je ontwikkeld tot gewichtsconsulente én hypnotherapeut. Waarom?
“Bij het 1 op 1 Dieet zijn Het Stappenplan en maaltijdvervangers de leidraad, in combinatie met gezonde voeding. Dat werkt goed, maar ik wilde me breder oriënteren. Om ook voedingsadviezen vanuit de Schijf van Vijf van het Voedingscentrum te kunnen geven, heb ik de opleiding tot gewichtsconsulente gevolgd. Daarnaast ontdekte ik tijdens trajecten vaak dat er vaak ‘meer’ achter overgewicht schuilt. Een bepaalde angst of een gebeurtenis uit het verleden bijvoorbeeld. Daarom ben ik ook hypnotherapeut geworden.”

Kun je daardoor probleem bij de bron aanpakken?
“Precies! Ik pas ‘inductietechnieken’ toe om iemand onder hypnose, een lichte trance, te brengen. Dat gebeurt overigens altijd vrijwillig. Zie het als een hele diepe ontspanning, waardoor de kritische factor, het brein, omzeild kan worden. In het onderbewustzijn komt informatie los die normaal wordt tegengehouden.”

Hoe ziet een traject er in grote lijnen uit?
“Ik werk meestal met het 1 op 1 Dieet. Vaak begint dat bij stap één, maar sporters bijvoorbeeld kunnen meteen bij stap vijf of zes beginnen. Tijdens het maatwerktraject, dat gemiddeld zo’n drie tot vier maanden duurt, zie ik de cliënt een keer in de week. Dan plan ik steeds een half uur in, zodat we ook tijd hebben om te wegen en voor een praatje.”

Wat hoop je samen met cliënten te bereiken?
“Kilo’s kwijtraken is meestal het eerste doel. Maar dat is veel meer dan een getal op de weegschaal. Zo kreeg ik laatst het bericht van een oud-cliënt dat ze zwanger is geraakt. Dat lukte daarvoor niet door haar overgewicht. Overigens wordt niet alleen de lichamelijke, maar ook de mentale gezondheid beter. Bij bijna iedereen krijgt het zelfvertrouwen een geweldige boost. En dat is natuurlijk geweldig!”

Gezondheidscentrum Havenrijck
Haven 19-21, 4941DE Raamsdonksveer
0412 455522 | info@havenrijck.nl

De PedicureZorg