Heeft u last van likdoorns, eelt of ingroeiende teennagels? Of van voetcomplicaties door diabetes? Als medisch pedicure kan ik uw klachten behandelen. Nog liever voorkóm ik mogelijke problemen door de oorzaak te achterhalen en zoveel mogelijk weg te nemen. Soms doe ik dat in samenwerking met de huisarts of met de podotherapeuten van Hallux. En vindt u het fijn als uw voeten ‘gewoon’ even goed verzorgd worden? Ook dat kan!.

Boem

Boem Laorpaksa

Vijf vragen over De PedicureZorg

Kun je iets over jezelf vertellen?
“Ik ben Boem Laorpaksa, woonachtig in Kaatsheuvel. Daar heb ik, net als in Raamsdonkveer, een pedicurepraktijk. Mijn liefde voor het vak is ontstaan toen ik zelf last had van een likdoorn. De behandelende pedicure maakte me weer een blij vrouw, nadat ik eerder verkeerd geholpen was. Ik dacht: ik wil ook zo’n lach op het gezicht van mensen toveren. Vandaar dat ik de opleiding ben gaan volgen. En inderdaad: steeds als het me nu lukt om een cliënt goed te helpen, ben ik ook blij en vooral dankbaar.”

Waarom is je medische kennis zo belangrijk?
“Voetproblemen worden soms veroorzaakt door aandoeningen of ziektes. Bij vaatlijden bijvoorbeeld kan de eerste complicatie zich uiten in de voeten. En bij diabetespatiënten kan er sprake zijn van neuropathie: daarbij verdwijnt het gevoel uit de voeten, waardoor er ongemerkt wondjes kunnen ontstaan. Voor mij als pedicure is er een belangrijke signaleringsrol weggelegd. Want als ik het op tijd opmerk, worden voetklachten voorkomen. Nog steeds volg ik ieder jaar trainingen en cursussen, zodat ik altijd over up-to-date kennis beschik en ik de beste zorg kan bieden.”

Stel: ik maak een afspraak. Wat mag ik dan van De PedicureZorg verwachten?
“Ik begin met een intakegesprek en een check-up, waarbij ik de volledige voet controleer. Ik los niet alleen de klachten op, maar ga ook op zoek naar de oorzaak van het probleem. Daarbij kijk ik onder meer naar de nagels, de huid, de stand van de voeten én de schoenen. Een likdoorn wordt namelijk meestal veroorzaakt door te krap schoeisel. Ook heb ik aandacht voor de algehele gezondheid, want die is van invloed op de behandeling. Als iemand bijvoorbeeld bloedverdunners slikt, gebruik ik andere instrumenten.”

Wat vind je belangrijk voor je patiënten?
“Hygiëne staat in mijn praktijk op één. Daarnaast vind ik kwaliteit en aandacht zeer belangrijk. Bij elke behandeling neem ik ruim de tijd, zodat ik de voet goed kan verzorgen en niets over het hoofd zie. Ook heb ik alle aandacht voor de cliënt als persoon. Ik vind niet alleen de medische kant van mijn vak interessant, maar ook de menselijke.”

Waarom zijn gezonde voeten zo ontzettend belangrijk?
“Ik merk dat mensen hun voeten vaak niet de aandacht geven die ze verdienen. En dat terwijl we ze heel veel gebruiken. Ze geven ons onze vrijheid, elke dag! Zorg dus goed voor je voeten, daar heb je dagelijks profijt van.”

Boem Laorpaksa
06 – 30 52 81 23
www.depedicurezorg.nl

Gezondheidscentrum Havenrijck
Haven 19-21, 4941DE Raamsdonksveer
info@havenrijck.nl

Psychologenpraktijk Timmers