Heeft u pijnlijke voeten door overbelasting of een sportblessure? Of heeft u last van uw enkels, knieën, heupen of rug door een afwijkende stand van uw voeten? De voetexperts van Hallux staan voor u klaar. Met behulp van podotherapie en steunzolen op maat verminderen we uw klachten of laten deze zelfs verdwijnen. Als blijkt dat (semi-)orthopedische schoenen de beste oplossing zijn, kunnen we u direct doorverwijzen. Zo laten we u, door aandacht en voetexpertise, beter lopen.

Agnes

Agnes Krooswijk

Erwin

Erwin Grootel

Vijf vragen over Hallux

Wat merken cliënten van jullie aandacht en voetexpertise?
“De aandacht zit ‘m vooral in de tijd die we nemen: we plannen drie kwartier voor een eerste onderzoek, zodat we ruim de tijd hebben. En dankzij onze jarenlange ervaring als podotherapeuten hebben we veel expertise. Zoveel zelfs dat we ook sporters, kinderen en diabetespatiënten helpen. Verder maken we gebruik van de nieuwste technieken, zoals de 3D-scanner. Hiermee kunnen we een perfect beeld van de voet vormen om vervolgens de voetstand uiterst precies te corrigeren.”

Zijn zolen het meest voorkomende antwoord op problemen?
“Ja, ze zijn namelijk zeer veelzijdig. Steunzolen corrigeren de voetstand en compenseren eventueel het hoogteverschil tussen beide benen. Ook zorgen ze voor een betere drukverdeling, geven ze hielspoorklachten rust en ontlasten ze pezen en bij knie-artrose. De inlegzooltjes worden van een buigzaam en licht materiaal gemaakt, dat bovendien diervriendelijk is.”

Kun je iets vertellen over orthopedische schoenen?
“Dit zijn aangepaste schoenen die worden ingezet als steunzolen onvoldoende effect zullen hebben. Bijvoorbeeld bij vergroeiingen of als de voorvoet veel breder is dan achter. Vroeger waren dit vaak lompe en lelijke schoenen, maar tegenwoordig zijn ze erg modieus. We meten ze niet zelf aan, maar hebben wel korte lijntjes met de fabrikant. Bijkomend voordeel is dat we voor de meeste verzekeringsmaatschappijen rechtstreeks kunnen verwijzen. Geen gedoe voor de cliënt dus.”

Hoe komen jullie tot de genoemde oplossingen?
“Daar gaan een vraaggesprek en een uitgebreid onderzoek aan vooraf. We kijken in de behandelstoel naar de voet en het lichaam, en analyseren de bewegingsuitslagen. Zo meten we de drukverdeling op de glasplaat en bekijken de voetafwikkeling als de cliënt een stukje loopt. Tot slot maken we een 3D-scan. Maar meten is niet het enige: we luisteren altijd goed naar de wens van de cliënt.”

Tot slot een gekke vraag misschien: wat betekent Hallux eigenlijk?
“Hallux is Latijn voor grote teen, die belangrijk is voor de afwikkeling van de gehele voet. Daarom is het een passende naam voor de praktijk: onze podotherapeuten begrijpen hoe belangrijk beweging is. Het leuke aan Hallux is dat we dingen vaak anders dan anderen doen. Zo vragen we cliënten om, volledig anoniem, hun ervaring te delen. In ruil daarvoor doneren we € 2,50 aan het Wereld Natuur Fonds en Stichting Zoëzo. We kijken gewoon wat verder.”

Agnes Krooswijk
088 – 345 6 543
www.hallux.nl

Gezondheidscentrum Havenrijck
Haven 19-21, 4941DE Raamsdonksveer
info@havenrijck.nl

De Osteopaat Klaasen-KoppelmanHuidvisie Brabant