Heeft u last van migraine, nekklachten of pijn in uw heupen, knieën of voeten bij het lopen? De Osteopaat kan uw klachten verlichten of zelfs helemaal verhelpen. We kijken naar uw gehele lichaam en gaan op zoek naar de oorzaak van uw klacht. Door deze te behandelen, kan uw lichaam zich herstellen en nemen uw klachten af.

Jaap Koppelman

Jaap Koppelman

Marlie

Marlie Klaasen

Vijf vragen over De Osteopaat Klaasen-Koppelman

Wat is osteopathie?
“Osteopathie is een behandelwijze waarbij we manuele technieken toepassen. Met onze handen voelen we hoe alles in het lichaam beweegt. Zit er iets vast? Dan maken we dit los, zodat het lichaam zelf de kans krijgt om te herstellen. Niet alleen gewrichten en spieren, maar bijvoorbeeld ook de maag, darmen of middenrif. Dat doen we omdat alle weefsels en structuren met elkaar in verbinding staan en elkaar dus ook kunnen beïnvloeden.”

Hoe ziet een behandeling eruit?
“Veel mensen denken dat het handoplegging is, maar dat is het zeker niet. Het zijn zachte handgrepen, die vaak als ontspannen worden ervaren. Tijdens de behandeling vertellen we precies wat we doen. Zo leggen we bijvoorbeeld met een anatomisch model van het menselijk lichaam uit hoe nekklachten kunnen ontstaan vanuit de maag. En als we baby’s behandelen, laten we ouders op hun hand voelen wat we doen.”

Wie kunnen jullie met osteopathie helpen?
“Dat is echt heel divers. Van sporters en zwangere vrouwen tot en met ouderen met artrose en opgroeiende kinderen. Eigenlijk iedereen van nul tot honderd jaar. Overigens onderzoeken we het lichaam met een brede visie: we bekijken het ook vanuit het oogpunt van andere zorgverleners. We werken dan ook samen met onder meer podotherapeuten, fysiotherapeuten en psychologen. Heeft een cliënt bijvoorbeeld pijnklachten aan de voeten? Dan verwijzen we door naar de podotherapeut. En bij een trauma is het goed om eerst een psycholoog te zien.”

Behandelen jullie ook emotionele trauma’s?
“Absoluut! Als iemand verdriet heeft, kan dit bijvoorbeeld vast gaan zitten in de buik. Het gevoel zit dan letterlijk binnen in het lichaam. Spreuken als een ‘een knoop in je maag hebben’ en ‘je hart luchten’ zijn niet voor niets bedacht.”

Tot slot: wie zijn Jaap en Marlie?
“Jaap is vader van drie kinderen en hij is sportief. Marlie houdt van wandelen, wintersport en motorrijden. We zijn allebei fysiotherapeut van oorsprong, waardoor we precies weten hoe een lijf werkt. Ook hebben we ruime ervaring in de omgang met cliënten. Rust is daarbij belangrijk: iedereen kan bij ons zijn of haar verhaal delen. We nemen alle tijd om ernaar te luisteren.”

Jaap Koppelman
06 – 29 49 17 34
www.deosteopaat.nl

Marlie Klaasen
06 – 23 69 20 80

Gezondheidscentrum Havenrijck
Haven 19-21, 4941DE Raamsdonksveer
info@havenrijck.nl

Oefentherapie DongemondHuidvisie Brabant