Heeft u klachten aan het houdings- en bewegingsapparaat, spanningshoofdpijn of slaapproblemen? Oefentherapie Dongemond kan dan uitkomst bieden. Bij oefentherapie staat de mens centraal. We stemmen de oefeningen en onze houdings- en bewegingsadviezen af op uw persoonlijke situatie. Of dat nu thuis is, op het werk of tijdens het sporten. U leert gezonder te bewegen, waardoor uw klachten afnemen.

Debby Roovers Avontuur

Debby Roovers-Avontuur

Janneke Jalving van der Hoek

Janneke Jalving-van der Hoek

Vijf vragen over Oefentherapie Dongemond

Hoe ziet een traject er doorgaans uit?
“We beginnen met een vraaggesprek waarin we je dagelijks leven doornemen. Wat doe je voor werk? Welke hobby’s heb je? En welke houdingen horen hierbij? Zo gaan we op zoek naar de triggers voor je pijnklachten. Hierbij kijken we naar je hele bewegingsapparaat, want hoofdpijn kan veroorzaakt worden vanuit je nek of zelfs je rug. Daarna volgt een plan met minimaal zes tot acht behandelingen. En ook geven we oefeningen en tips mee voor thuis.”

En bij slaapproblemen?
“Slaaptherapie is het specialisme van Debby. Om chronische slapeloosheid te verhelpen, werkt ze met ontspanningsoefeningen. Ook geeft ze psycho-educatie, zodat je alles leert over slapen. Met cognitieve gedragstherapie helpt ze je negatieve gedachten neutraliseren, zodat je om kunt gaan met een veelvoorkomend fenomeen: piekeren. Ze heeft technieken die je ‘s nachts zelf kunt toepassen.”

Waarin is Janneke gespecialiseerd?
“Ze helpt cliënten die chronische klachten hebben met oefentherapie. Tijdens de behandeling kijkt ze wat pijn en de gevolgen daarvan voor de cliënt betekenen. En op welke manier daar anders mee omgegaan kan worden. Het doel is dat de cliënt zelf invloed op de leert uitoefenen, beter functioneert én een betere kwaliteit van leven ervaart. Natuurlijk maken we daarbij gebruik van protocollen, maar het is en blijft altijd maatwerk.”

Hoe onderscheiden jullie je van andere praktijken?
“We geven de cliënt veel persoonlijke aandacht. Soms hebben we langer nodig dan het gebruikelijke half uur, maar daar nemen dan ook de tijd voor. Hierdoor hebben is er bijvoorbeeld ruimte voor het belangrijk sociale praatje, want nogmaals: we kijken naar de mens als geheel. Hier halen we soms dingen uit die we in ons achterhoofd moeten houden bij behandelingen. Daarnaast is onze oefen- en behandelruimte anders dan anders: groot, maar met veel sfeer. Cliënten voelen zich daardoor meteen op hun gemak.”

Wat bereiken jullie met cliënten?
“Mensen verlaten de praktijk vrijwel altijd tevreden. Soms kunnen we niet alle pijn wegnemen, maar we gaan er hoe dan ook voor dat je je een beter mens voelt. Bijvoorbeeld doordat je meer kunt doen op een dag, beter slaapt of in plaats van vijf minuten nu een half uur kunt wandelen. Daar knallen we voor, want kleine resultaten kunnen al een groot verschil maken!”

Debby Roovers-Avontuur
Janneke Jalving-van der Hoek

0162 – 51 72 22
www.oefentherapie-dongemond

Gezondheidscentrum Havenrijck
Haven 19-21, 4941DE Raamsdonksveer
info@havenrijck.nl

SpelwijzerDe Osteopaat Klaasen-Koppelman