Kampt u met een depressie, angststoornis of burn-out? Of maakt u zich zorgen over de ontwikkeling of het gedrag van uw kind? Psychologenpraktijk Timmers is gespecialiseerd in de behandeling van kinderen, jongeren en volwassenen. Al onze deskundigen hebben een eigen vakgebied, waardoor we elkaar perfect aanvullen en een breed aanbod hebben. Zo krijgt een gezin de geestelijke gezondheidszorg die het nodig heeft.

 

Dagmar Timmers

Dagmar Timmers

Gerda van Reenen

Gerda van Reenen

 

Vijf vragen over Psychologenpraktijk Timmers

Op welke gebieden zijn jullie gespecialiseerd?
“We behandelen veel kinderen en jongeren die zorgen voor gezinsproblematiek. Vaak hebben ze een vorm van autisme. We helpen hen zich goed te ontwikkelen en uit te groeien tot zelfstandige volwassenen. Bij volwassenen richten we ons vooral op niet-complexe psychische problemen en aandoeningen, zoals depressies. Omdat we de oorzaak van gedrag goed in kaart brengen, kunnen we effectief behandelen.”

Welke vormen van therapie passen jullie het meest toe?
“Dat zijn EMDR-therapie en psychomotorische therapie (PMT). EMDR is een effectieve techniek bij trauma’s, zoals na een auto-ongeluk of na pesten. PMT is een geweldige aanvulling voor de psychologie, want hierdoor leren cliënten door te ervaren. Ofwel: niet praten, maar doen. Perfect voor mensen die niet van praten houden, bijvoorbeeld om emoties te reguleren of bij onzekerheid door een verkeerd zelfbeeld.”

Zijn jullie hier ook het beste in?
“Ja, dat kun je zo stellen. Ook zijn we ver in ouderbegeleiding. Dat vinden we belangrijk, want we werken veel met kinderen en dus ook met hun vaders en moeders. En zij hebben de meeste invloed. Daarom dragen we onze kennis over aan de ouders, en denken we mee in het oplossen van de gezinspuzzel. We noemen het bewust meedenken, want het blijft jouw kind.”

Voor PMT hebben jullie zelfs een aparte ruimte ingericht. Waarom?
“Dit is een mooie, open en ook grote ruimte, omdat cliënten hier moeten kunnen bewegen. Vaak met sportieve activiteiten, waarbij ze uitgedaagd worden. Voor gezinstherapie zien we de ruimte als een ‘laboratorium’. We kunnen de wisselwerking tussen gezinsleden perfect bekijken en daarna bespreken.”

Wat typeert Psychologenpraktijk Timmers?
“Bij ons is iedereen welkom: onze praktijk voelt als een warm thuis. Soms ontmoet je meerdere behandelaars, maar het voelt niet alsof je telkens opnieuw moet beginnen. Dat komt doordat onze psychologen zeer betrokken zijn. Verder is het kenmerkend dat we de wetenschap natuurlijk wel als fundament gebruiken, maar deze goed combineren met de praktijk. We houden niet vast aan protocollen, maar gaan voor de behandeling die werkt.”

 

Dagmar Timmers
0162 – 427 535
www.pptimmers.nl

 

 

Gezondheidscentrum Havenrijck
Haven 19-21, 4941DE Raamsdonksveer
info@havenrijck.nl

Schoonheidssalon Raamsdonksveer